Kantoor Bleck Media

Whiteboard animatie laten maken

Er zijn veel verschillende vormen van animaties. Wilt u vandaag de dag uw doelgroep op een aansprekende manier bereiken, dan is dit vaak best een uitdaging. Ook uw doelgroep wordt immers bedolven onder bergen informatie en hoe zorgt u er dan voor dat uw boodschap niet ondersneeuwt? Kiezen voor een uitgebreide, lange tekst met daarin veel info, dat is niet echt meer van deze tijd.

Een whiteboard animatie laten maken is dit wel. Bij een whiteboard animatie wordt de boodschap die u uit wil dragen met een stift op een whiteboard getekend. Tijdens dit ‘tekenen’ wordt uw verhaal verteld door een voice-over of ondersteund door middel van ondertiteling.

Waarom een whiteboard animatie laten maken?

Er zijn een aantal goede redenen om te kiezen voor een whiteboard animatie laten maken. Wij zetten deze graag even voor u op een rij:

 • Een whiteboard animatie is uniek en hiermee onderscheid u zich ten opzichte van de concurrentie.
 • Onderzoek wijst uit dat visuele content effectiever is dan tekst en beter en langer wordt onthouden.
 • Hogere ‘return of investment’. Of anders gezegd, whiteboard animaties leiden tot hogere opbrengsten/betere resultaten ten opzichte van meer traditionele marketingtools.
 • Uitermate geschikt om complexe materie uit te leggen of te verduidelijken.
 • Whiteboard storytelling draagt bij aan een grotere merkbekendheid.
 • Eenvoudig te delen via social media, groot (potentieel) bereik.
 • Er kan veel worden verteld in weinig tijd.

Voorbeelden gebruik whiteboard animaties

We geven u graag een aantal voorbeelden waarvoor een whiteboard animatie laten maken een goede keuze is. Hierbij aangetekend dat er wat dit betreft legio mogelijkheden zijn, waarbij creativiteit eigenlijk geen grenzen kent.

bleck whiteboard animatie laten maken

Uitlegvideo

Een whiteboard animatie laten maken om deze vervolgens te gebruiken voor het uitleggen van een bepaald onderwerp, is iets dat veel gedaan wordt. Deze specifieke vorm van het gebruik van animatie wordt ook wel ‘explanimation‘ genoemd en is erg populair als uitleg richting kinderen/jongeren. U ziet dit soort uitleganimaties regelmatig voorbij komen in programma’s als Het Jeugdjournaal en Het Klokhuis.

promotiefilms

Promotiefilm

Whiteboard storytelling is een uitstekende manier om in te zetten als promotievideo van bijvoorbeeld uw bedrijf. U heeft vast en zeker wel eens een bedrijfspromotiefilm gezien en zeg nu zelf, hoe aansprekend was deze? Een getekende presentatievideo van uw bedrijf of organisatie spreekt meer aan en draagt ook nog eens bij aan uw naamsbekendheid.

Instructievideo laten maken

Instructievideo

Whiteboard animaties zijn heel erg geschikt om in te zetten als instructievideo. Een geschreven handleiding is niet altijd even duidelijk, net zoals dit geldt voor een ‘gewone’ video. Concreet voorbeeld? Gebruiken voor het vertellen en laten zien hoe je bepaalde apparatuur aansluit en/of instelt.

Wij werken onder andere voor

DNB
Politie
Tbwa
Mars
TechData
social inc
ABN Amro
LaTrappe
Crecs
Squla
Ortec
icc
Wirtz
Microsoft
Royalaware
Eurofiber
bnp paribas
Vb&T

Whiteboard animatie laten maken door Bleck

Een whiteboard animatie laten maken vereist kennis, kunde en ervaring. Bleck heeft deze kennis en expertise in huis en heeft bovendien veel ervaring in het maken van whiteboard storytelling. We gaan niet direct naar het tekenbord, maar starten bij u. Zonder uw input is het namelijk niet mogelijk om een goede en aansprekende animatie te maken.

Wie wilt u bereiken? Wat is het doel dat u met de animatie voor ogen heeft? Hoe lang mag de animatie duren? Hoe wilt u deze verspreiden? Heeft u al een script? Zoals u ziet genoeg om over na te denken. Wellicht heeft u niet op al deze vragen het antwoord. Maar ook hier helpt Bleck u mee. Wij denken graag met u mee om samen met u tot het best mogelijke resultaat te komen.

Whiteboard animatie kosten

Een whiteboard animatie laten maken is altijd maatwerk. Standaard bestaat in dit geval dus niet. Het is dan ook niet mogelijk hier een prijs te noemen, zonder precies uw wensen te kennen. Wij maken dan ook graag voor u een passende offerte, die geheel afgestemd is op uw wensen, mogelijkheden en budget. Maak gebruik van onderstaand formulier en u ontvangt direct van ons een passende en scherpe prijsopgave.

  IDEE & SCRIPT

  STORYBOARD

  VECTORS

  VORMGEVING / WELKE STIJL WILT U HEBBEN

  HOE LANG MOET DE ANIMATIE DUREN?

  AUDIO EN VOICE OVER

  NAAM & EMAIL

  * Optioneel