Kantoor Bleck Media

Uitleganimaties / Explanimation laten maken

Wanneer u uw product of dienst gaat promoten, is het belangrijk dat uw doelgroep precies weet waar ze aan toe zijn. Een uitleganimatie, ook wel explanimation genoemd geeft inzicht in de ins en outs van uw product of dienst. Ook kan het bijvoorbeeld gebruikt worden voor achtergrondinformatie die de boodschap van uw bedrijf versterkt. Een explanimation laten maken is dus een goed idee voor uw bedrijf. Wilt u meer lezen over de animaties van Bleck? Klik dan op deze link om deze pagina te bekijken: Animatie laten maken

Waarom kiezen voor een explanimation?

 • Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat video een hogere ROI heeft dan traditionele marketing-activiteiten.
 • Een op maat gemaakte explanimation is een manier om complexe informatie makkelijk weer te geven.
 • Volgens een kwantitatief onderzoek van Wordstream verkiezen mensen video over het lezen van een tekst.
 • Video-content zorgt voor een grotere brand awareness.
 • Met video-content kunnen bedrijven gebruik maken van YouTube als marketing-communicatie-platform.

Explanimation laten maken door Bleck

Wij van Bleck Media vinden het belangrijk dat onze klanten tevreden zijn. Om dit te bereiken zullen we gedurende het hele proces van het maken van een explanimation in contact staan met u. In detail bespreken we het script en storyboard, waarbij we letten op de tone-of-voice en doen wij uitgebreid onderzoek in de niche en het product of de dienst die u wilt promoten. Heeft u meer informatie nodig? Neem gerust contact met ons op door hier te klikken.

Professionele stem acteurs voor uw video

Bij Bleck streven we naar perfectie. Hierdoor zorgen we dat elke (uitleg)animatie die we maken tot in de puntjes verzorgd is. Alle video’s worden uitgerust met de meest actuele technieken. Wij zorgen voor het totale plaatje.
Kies bij de briefing uit ons veelzijdige netwerk om de meest professionele stem acteurs te vinden.

Lengte van een explanimation

Het is belangrijk om na te denken over de lengte van uw video’s. Bij een explanimation verschilt dit heel erg per onderwerp. Dankzij Bleck’s jarenlange ervaring bij het verzorgen van animatie video’s hebben wij de kennis in huis om ook de lengte goed te kunnen bepalen. Wilt u graag een leidraad? Over het algemeen is het voor een (informatieve) animatie video aan te raden om niet over de twee minuten te gaan. Nogmaals dit is per onderwerp verschillend. Wilt u bijvoorbeeld een ingewikkelde theorie uitleggen, dan zal dit meer tijd nodig hebben.

Explanimation of uitleganimatie

De juiste aanpak voor social media

Tegenwoordig is social media niet meer weg te denken bij uw marketing campagnes. Het biedt een ongelofelijk groot scala aan (targeting) mogelijkheden om uw gewenste doelgroep te bereiken. Naast social media kan ook gebruik worden gemaakt van een nieuwsbrief, op deze manier stuurt u via e-mail uw explanimation naar uw doelgroep.

Er zijn aan social media weer andere regels verbonden dan aan video die u op uw website toont. U heeft hier bijvoorbeeld korter de tijd om de aandacht van de kijker te pakken. Hierbij is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw social video ook een element bevat waardoor kijkers het graag zouden willen delen met hun eigen netwerk. Ook dit (verzinnen van een script/storyboard) is iets waar Bleck Media bij kan assisteren.

Wij werken onder andere voor

Politie
Mars
TechData
dpg
ABN Amro
LaTrappe
Ortec
icc
Wirtz
Provincie Utrecht
Royalaware
bnp paribas

Uitleg animatie kosten

De kosten voor het laten maken van een explanimation variƫren sterk. Het heeft te maken met vele factoren. Punten waar u rekening mee moet houden tijdens het bedenken van de animatie:

 • Heeft u zelf al een script geschreven of wilt u dit uitbesteden?
 • Heeft u zelf een storyboard geschreven of wilt u dit laten doen?
 • Wat voor stijl wilt u in de animatievideo? Is dit bijvoorbeeld 2D, 3D of whiteboard?
 • Hoe lang moet de animatie duren?
 • Wilt u graag de voice over uitbesteden of heeft u zelf al opnames gemaakt?

Wij snappen dat het lastig is om zelf de kosten te berekenen. Vandaar hebben wij speciaal voor u een interactieve prijsopgave gemaakt. Als u onderstaand stappenplan doorloopt dan krijgt u direct inzage over de prijs van een explanimation door Bleck Media.
Wanneer u deze prijsopgave ontvangt krijgt u ook direct inzicht in hoe dit is opgebouwd. Vervolgens zullen we contact met u opnemen om de verdere stappen te bespreken.

  IDEE & SCRIPT

  STORYBOARD

  VECTORS

  VORMGEVING / WELKE STIJL WILT U HEBBEN

  HOE LANG MOET DE ANIMATIE DUREN?

  AUDIO EN VOICE OVER

  NAAM & EMAIL

  * Optioneel