Horrorfilm Lili met De Lint in première in Zuid-Korea

Lisa Smit en Derek de Lint spelen de hoofdrollen in de korte horrorfilm Lili van regisseur en scenarist Yfke van Berckelaer. Geproduceerd door het ervaren producent en regieduo Jorgen van Dongen en Steven Willems. De in een enkel shot gedraaide film beleeft eind juni de wereldpremière tijdens de competitie van de 23e editie van het Bucheon International Fantastic Film Festival in de Zuid-Koreaanse plaats Bucheon.

Het BIFAN geldt als het grootste festival in Azië dat gespecialiseerd is in horror, sci-fi en fantasy. Filmmaker Yfke van Berckelaer en actrice Lisa Smit zullen naar verwachting bij de première in Zuid-Korea aanwezig zijn.

In Lili neemt de auditie van een jonge actrice (Lisa Smit) voor een oudere man (Derek de Lint) een onverwachte wending wanneer de ontspannen ontmoeting omslaat in een sluw kat-en muis-spel.

Zombiemusical

Van Berckelaer is een in Los Angeles woonachtige filmmaakster, die internationale festival-hits scoorde met de korte romantische komedie All The Single Ladies! en de zombiemusical Zombie Love, die wereldwijd meer dan twintig prijzen in de wacht sleepte. Lisa Smit is bekend uit films als Baantjer Het Begin en TBS en series als Dokter Deen en Project Orpheus.

Derek de Lint is een van Nederlands bekendste acteurs. Hij speelde onder andere in de speelfilms Soldaat van Oranje, The Unbearable Lightness of Being, Zwartboek en Gooische Vrouwen. Het is nog niet bekend wanneer Lili in Nederland te zien zal zijn.

Bekijk hier het gehele artikel van Shownieuws.