POLITIE

Above & Below - voorlichtingsfilm

 

Criminelen benutten legale bedrijven en diensten voor hun illegale activiteiten, wat normen vervaagt en de veiligheid vermindert. Deze sluipende bedreiging, bekend als ondermijning, was het onderwerp van een bewustwordingsfilm die wij in opdracht van de Politie hebben gecreëerd. De film toont kleine waarnemingen op straat die op verborgen criminaliteit kunnen wijzen.

In samenwerking met de Politie belicht de film het perspectief van een agent en richt zich op alledaagse situaties met cruciale observaties. In plaats van direct in te grijpen, benadrukt de film het belang van herkennen en melden. Door snelle montage en wisselende scènes creëren we een gevoel van hectiek en focus.

De film verandert het perspectief van de agent naar een subtiele en geduldige aanpak tegen ondermijning. Kijkers leren dat het melden van kleine observaties essentieel is voor grotere onderzoeken. De krachtige boodschap stimuleert gemeenschapsbetrokkenheid en moedigt het publiek aan om verdachte situaties te melden, wat bijdraagt aan een veiligere samenleving.

 

 

 

CREDITS

Concept & scenario:  Steven Willems
Uitvoerende productie: Jörgen van Dongen
Regie: Steven Willems & Jörgen van Dongen
D.O.P: Niels Bakker
Productieassistentie: Oscar van Crimpen, Rene van der Veen 
Chief editor: o.a Kees Riphagen

Special thanks to: Politie Diensten Centrum

Deliverables: Interne voorlichtingsfilm

 

 

Wij werken onder andere voor

Politie
Mars
TechData
dpg
ABN Amro
LaTrappe
Ortec
icc
Wirtz
Provincie Utrecht
Royalaware
bnp paribas