MINISTERIE VAN EZK

The unwanted Christmas card - voorlichtingscampagne

 

 

In Nederland loopt 91% van de huishoudens het risico gehackt te worden door het niet regelmatig updaten van slimme apparaten, zoals smart TV’s en slimme thermostaten. Ondanks het wijdverbreide gebruik van deze apparaten geeft slechts de helft van de gebruikers aan regelmatig updates uit te voeren. TBWA\NEBOKO en HvdM, als onderdeel van DOT, hebben in samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat een bewustwordingscampagne gelanceerd: ‘Voorkom een hack, doe de Update-Check’. Deze campagne fungeert als gids en waarschuwt consumenten voor de risico’s van slecht beveiligde slimme apparaten.

De campagne ‘Doe je updates’ van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, ontwikkeld door DOT, heeft als doel consumenten bewust te maken van de gevaren van verouderde beveiliging. Dit wordt tastbaar gemaakt door een ethische hacker in te zetten, die probeert bij huishoudens in het thuisnetwerk te komen en zelfs een kerstkaart op hun printer te printen. Door de campagne worden consumenten aangemoedigd om hun slimme apparaten te controleren op de ‘Update-Check’ website (doejeupdates.nl). Hier vinden ze stapsgewijze instructies om elk apparaat bij te werken en zo het risico op hacking te verminderen.

Bleck heeft in opdracht van TBWA diverse PR-content gecreĆ«erd voor deze impactvolle campagne, waarbij het fungeert als de gids die de boodschap over de risico’s van onvoldoende beveiligde slimme apparaten verspreidt. De campagne wordt breed verspreid via PR, radio, online video, display en advertorials, waardoor consumenten worden aangemoedigd om actie te ondernemen en hun slimme apparaten bij te werken. Zo wordt het risico op hacking geminimaliseerd, en wordt een veiligere digitale omgeving bevorderd.

 

CREDIT

Opdrachtgever: Ministerie van Economische Zaken & Klimaat
Bureau: DOT (D&B, Open Now en TBWA\NEBOKO)
Productie PR content: Bleck Media
Ethisch hacker: Eurofins Digital Testing & Cyber Security
Research: Climmy Canton
Beheer en redactie website: ECP
PR: HvdM Public Relations
Media: Initiative Media

 

Wij werken onder andere voor

DNB
Politie
Tbwa
Mars
TechData
social inc
ABN Amro
LaTrappe
Crecs
Squla
Ortec
icc
Wirtz
Microsoft
Royalaware
Eurofiber
bnp paribas
Vb&T