La Trappe Trappist brengt in samenwerking met wijnhuis Chateau de l’Horte een op vat gerijpt bier. Een speciale samenwerking waarbij een deel van de opbrengst zal gaan naar de voedselbanken in Nederland en Frankrijk. Voor deze productie reisde het team van Bleck naar het oude Franse dorp Montbrun des Corbières in Frankrijk. In 2009 is de bierbrouwerij begonnen met het herstellen van een oude traditie, namelijk het laten rijpen van La Trappe Quadrupel op eikenhouten vaten. Door deze rijping ontstaat een uniek trappistenbier met een uitgebalanceerde smaak en bijzonder houtaroma.Voor deze gelimiteerde editie is gebruik gemaakt van eikenhouten vatenafkomstig van Château de l’Horte. Het Château, dat gebouwd is in 1755 door de Marquis de Saint Felix, was onder andere bekend vanwege haar botanische tuinen met vele orchideeën, waarnaar verwezen wordt in het logo. Sinds 1988 is dit Château in handen van Jean Pierre Biard, een Franse wijnmaker met een familiehistorie waarbinnen ruim 600 jaar wijnen worden geproduceerd, en de Nederlandse Johanna van der Spek. Samen hebben zij het wijnhuis de afgelopen jaren gerenoveerd en uitgebouwd. Het volledige, ambachtelijke productieproces is in eigen handen, van de hand geplukte oogst van de druiven in september tot aan het bottelen van de flessen. Daarnaast zijn de wijngaarden sinds 2013 volledig biologisch gecertificeerd, een puur en zuiver product.
CREDITS
Concept & scenario: Christa van der Laan, Steven Willems, Jorgen van Dongen
Regie: Steven Willems
D.O.P: Oscar van Crimpen, Roeland Bentvelzen
Chief editor: Steven Willems
Special thanks to: Elske Vugts, Chateau de L’Horte, LaTrappe
Deliverables: Promofilm, Socials