ICC

This cause is the cause of all humanity​ - voorlichtingsfilm

 

 

Betreed het complexe domein van het Internationaal Strafhof (ICC), dat belast is met het vervolgen van personen voor de meest ernstige misdrijven op wereldschaal, waaronder genocide, misdrijven tegen de menselijkheid, oorlogsmisdrijven en het misdrijf agressie. De uitdaging ligt in het begrijpen van het ICC-proces, vooral gezien de juridische terminologie die ermee gepaard gaat.

In opdracht van Wirtz Film & Experience hebben wij de uitdaging aangenomen om vier films te produceren in verschillende talen (Engels, Frans, Spaans en Arabisch) waarin we als kijker door het gehele proces van het Strafhof worden geleid. Om de complexe juridische terminologie toegankelijk te maken, kozen we ervoor om grafische elementen te integreren. Voor een authentieke ervaring hebben we gefilmd in de Rechtzaal van het Strafhof in Den Haag. De films bieden een diepgaande uitleg van het ICC-proces, ondersteund door grafische elementen die de juridische terminologie verduidelijken. Door te filmen in de Rechtzaal van het Strafhof wordt de kijker ondergedompeld in de sfeer en authenticiteit van het verhaal, waardoor een sterk gevoel ontstaat bij het complexe onderwerp. De kijker ondergaat een transformatie doordat hij de complexiteit van het ICC-proces begrijpt en een dieper inzicht krijgt in de ernstige misdaden die worden behandeld. Het ICC wordt niet alleen een abstracte entiteit, maar een rechtbank van laatste instantie die cruciaal is voor gerechtigheid wanneer staten dit niet zelf kunnen of willen doen.

Door het complexe onderwerp op een toegankelijke manier te presenteren stimuleren we de bewustwording en betrokkenheid bij het streven naar gerechtigheid op internationaal niveau. De films fungeren als een krachtig instrument om begrip en steun te vergroten voor het belangrijke werk van het Internationaal Strafhof.

 

 

CREDITS

Producent: Jan Willem Wirtz
Uitvoerende productie:
Jörgen van Dongen
Regie:  Steven Willems & Jörgen van Dongen
D.O.P: Niels Bakker
Autocue: Yourcue
Assistent Camera & Licht: Damien Kruijdenberg, Oscar van Crimpen
Visuals: Wilbert Veldhuizen, Olga van der Brandt

Deliverables: 4x voorlichtingsfilms (online) (Engels, Frans, Spaans, Arabisch)

 

 

Wij werken onder andere voor

Politie
Mars
TechData
dpg
ABN Amro
LaTrappe
Ortec
icc
Wirtz
Provincie Utrecht
Royalaware
bnp paribas