Lees nu: Creatief communiceren in tijden van Corona: 4 tips voor video en animatie

ICC

"This cause … is the cause of all humanity​"

 

Genocide, misdrijven tegen de menselijkheid, oorlogsmisdrijven en het misdrijf agressie. Het Internationaal Strafhof (ICC) vervolgt personen voor de meest ernstige misdrijven ter wereld.  Wat misschien niet iedereen weet, is dat het een hof van laatste instantie is, dat zich alleen bemoeit met het onderzoeken en vervolgen van misdrijven als een Staat dit niet daadwerkelijk zelf kan of wil doen. Vaak betekent het voor de slachtoffers de laatste hoop op het verkrijgen van een zekere mate van gerechtigheid.

 

 

Maar hoe werkt het Internationaal Strafhof eigenlijk? Wanneer kan het Hof een onderzoek starten? En welke stappen leiden tot een proces in de rechtszaal van het Internationaal Strafhof?

In opdracht van Wirtz Film & Experience produceerden we vier films (Engels, Frans, Spaans en Arabisch) waar in we als kijker het gehele proces van het Strafhof uitlegt. Vanwege de juridische terminologie kozen we ervoor om grafisch te ondersteunen. Voor authenticiteit draaiden we in de Rechtzaal van het Strafhof te Den Haag. Zo krijg je naast de uitleg ook een sterk gevoel bij het verhaal. Een dankbare opdracht met een internationale samenwerking.

 

 

CREDITS

Uitvoerende productie: Jörgen van Dongen
Regie:  Steven Willems & Jörgen van Dongen
D.O.P: Niels Bakker
Autocue: Yourcue
Assistent Camera & Licht: Damien Kruijdenberg, Oscar van Crimpen
Visuals: Wilbert Veldhuizen, Olga van der Brandt

Deliverables: 4x voorlichtingsfilms (online) (Engels, Frans, Spaans, Arabisch)

 

 

Wij werken onder andere voor

Politie
Playstation
Mars
TechData
ABN AMRO
social inc
ABN Amro
LaTrappe
Crecs
Squla
BP
icc
Wirtz
Microsoft
social inc
talpa
Eurofiber
bnp paribas