Amy & I

A lovely dinner night - shortfilm

 

 

*Official Selection IMAGINE Film Festival 2022*

Welkom in een gezellig restaurant, waar het jubilerende liefdeskoppel Amy en John elkaar ontmoet. Ondanks de schijnbaar vreugdevolle gelegenheid hebben ze de afgelopen jaren meer tegenslagen dan hoogtepunten gekend. De atmosfeer verandert echter dramatisch wanneer een psychologische bom barst, en de hoofdrollen worden vertolkt door Eline Havenaar en Sytse Faber. Regisseur Bastiaan Rook en scenarioschrijver Martijn Daamen hebben zich laten inspireren door het actuele thema van ‘mentale gezondheid’. Ze werkten samen aan het concept van de korte horrorfilm “Amy & I”, die zich volledig afspeelt in één ruimte.

De uitdaging lag in het boeiend maken van de film met minimale camerastandpunten, en toch zijn ze ervan overtuigd hierin te zijn geslaagd. De film, gebracht door de getalenteerde Eline Havenaar en Sytse Faber, biedt een intrigerend kijkje in de wereld van Amy en John. Met de focus op mentale gezondheid onthult het verhaal langzaam een mysterie dat begint met een ogenschijnlijk normale relatie maar geleidelijk aan een duistere wending neemt. “Amy & I” belicht niet alleen de oppervlakkige laag van het liefdeskoppel, maar onthult ook de diepere lagen van hun psyche. De spanning in de film, geworteld in het mysterie van hun relatie, leidt tot een transformatie van het beeld dat de kijker aanvankelijk had.

Door het mysterie zorgvuldig te onthullen en de spanning te behouden biedt het een doordachte kijk op het thema mentale gezondheid. Hierdoor wordt “Amy & I” een intrigerende ervaring die kijkers uitnodigt tot reflectie op de complexiteit van menselijke relaties en emotionele welzijn.

 

 

 

 

CREDITS

Cast: Eline Havenaar, Sytse Faber, Aris Julian

Directed by: Bastiaan Rook
Written by: Martijn Daamen
Produced by: o.a Jörgen van Dongen, Steven Willems
Cinematography by: Stijn Jonkhart
Gaffer: Henry Rodgers
Production Design: Elfie van de Mosselaer
Film Editing by: Jelle Helwig
Composer: Kraz
Special effects: Rob Hillenbrink
Sound Department: Sam Huisman & Benno van der Velde

 

 

Wij werken onder andere voor

Politie
Mars
TechData
dpg
ABN Amro
LaTrappe
Ortec
icc
Wirtz
Provincie Utrecht
Royalaware
bnp paribas