Kantoor Bleck Media

Animatie laten maken

U heeft vaak maar kort de tijd om de aandacht van uw doelgroep te pakken. Een animatie is hiervoor een perfecte oplossing, omdat u veel informatie kunt presenteren. Wanneer we een animatie vergelijken met bijvoorbeeld een bedrijfsfilm waar acteurs aan te pas komen, zijn de mogelijkheden veel groter. Een animatie laten maken kan de uitkomst bieden voor uw bedrijf.

Welke stijlen animatie zijn er?

Er zijn zeer veel verschillende soorten en technieken animaties. Gelukkig zijn wij van Bleck Media van alle markten thuis. Zie hier onze animatie showreel waar wij laten zien wat we u kunnen bieden op het gebied van zowel 2D als 3D animatie.

Een greep uit de animatiestijlen die u voorbij zag komen in deze showreel:

1. 2D animatie

2d animatie

animatie afspelen

Bij een 2D animatie staat het centraal dat de kijker het gevoel krijgt dat ze naar een platte tekening kijken. Hier kan gebruik gemaakt worden van personages, karakters maar bijvoorbeeld ook voertuigen. De opties bij een 2d-geanimeerde video zijn oneindig, alles wat u kunt bedenken kunnen wij tekenen en animeren.

2. 3D animatie

3d animatie

animatie afspelen

Bij een 2D animatie proberen we tekeningen tot leven te brengen, echter tillen we het bij 3D (drie dimensionaal) het nog even letterlijk één dimensie verder. Wanneer een 2D animatie niet volstaat (bijvoorbeeld; wanneer een complexe uitleg nodig is) kan er gekozen worden voor deze stijl van animeren. Het wordt namelijk veel gebruikt bij onder andere anatomische en technische video’s (uitleg animaties voor het menselijk lichaam of het ontleden van een machine).
Lees hier meer over 3d animaties

3. Stop motion animatie

Stop motion animatie

animatie afspelen

Misschien herkent u de term niet direct, maar stop motion is één van de meest arbeidsintensieve animatiestijlen ooit. Dit komt namelijk door het feit dat elk frame als het ware een ‘foto’ is. U kent ongetwijfeld wel ‘The Nightmare Before Christmas’ uit 1993. Ook de ‘Wallace & Gromit’ reeks en de bekende animatie-comedy ‘Chicken Run’ uit 2000 hebben gebruik gemaakt van dit principe inclusief acteurs gemaakt van gebruiksvoorwerpen zoals klei of stof. Het gebruik van klei binnen deze vorm van animatie wordt ook wel claymation genoemd.

4. Whiteboard

Whiteboard animatie

animatie afspelen

Een whiteboard animatie video is een stijl die volgens duidelijke principes een kwestie probeert uit te leggen. Bij het maken van een whiteboard animatie zorgt een goed script en duidelijke voice over ervoor dat de kijker de kennis zo goed mogelijk tot zich kan nemen.
Lees hier meer over whiteboard animaties

5. Cut-out

Cutout animatie

animatie afspelen

Cut-outanimatie is een techniek die onder andere bekend is van de eerste seizoenen van de veelbesproken cartoonserie South Park. Kenmerkend is dat real-life papieren tekeningen worden uitgeknipt. Vervolgens worden deze achter elkaar geplakt in gemiddeld 24 frames per seconde.

6. Uitleganimatie

Uitleg animatie laten maken

animatie afspelen

Een explanimation (ook wel uitleganimatie genoemd) is een vorm van animatie waar een (informatief) onderwerp uitgelegd wordt aan de kijker. Vaak wordt er bij deze stijl gebruik gemaakt van verschillende tekeningen en icoontjes om een begrip of verhaal uit te leggen. Veel overheidsinstanties gebruiken deze stijl van animeren bij commercials of online social video. Bovenstaande animatietechnieken kunnen gebruikt en/of gecombineerd worden om een uitleganimatie te produceren.
Lees hier meer over uitleganimaties

De boodschap voor uw product of dienst

Bij Bleck Media geloven we in samenwerking. Bij elke stap van het laten maken van een animatie vinden wij het belangrijk dat u tevreden bent over het proces. De boodschap die u naar uw kijker wilt overbrengen moet goed overgebracht worden. Door jarenlange aantoonbare expertise en ervaring op het gebied van video- en animatieproductie weet u zeker dat u bij Bleck Media aan het juiste adres bent om deze boodschap succesvol te visualiseren.

De doelgroep

De gewenste doelgroep is één van de meest bepalende factoren voor het eindresultaat van de geproduceerde video. Daarom vinden dat wij het bepalen van de juiste doelgroep een hoge prioriteit moet hebben wanneer u denkt aan het laten maken van een animatie.

Wij werken onder andere voor

Politie
Mars
TechData
dpg
ABN Amro
LaTrappe
Ortec
icc
Wirtz
Provincie Utrecht
Royalaware
bnp paribas

Stappenplan animatie laten maken

Bij het laten maken van een animatie komt veel kijken. Bij Bleck Media zijn wij transparant in onze procedure en u zult in elke stap van het creatieve proces meegenomen worden.

1. Script schrijven

U zult in uw hoofd ongetwijfeld een doel hebben met de animatie. Wat voor problemen wilt u oplossen met de animatie? Wilt u iets uitleggen? Tijdens deze fase zal duidelijk worden welke onderwerpen aan bod gaan komen in de video.

2. Verhaallijn

Na het bepalen van de onderwerpen zal een verhaallijn gedefinieerd worden. Hier wordt het concept verder uitgewerkt en wordt ook bepaald welke resources er nodig zijn.

3. Visualisatie storyboard

In een paar frames laten wij aan u zien hoe wij het script en het verhaallijn interpreteren. Dit is eigenlijk een soort pitch van ons naar u toe en vanaf het storyboard kunnen wij met u schakelen over eventuele toe te passen veranderingen.

4. Het maken van illustraties

De visuele elementen die terugkomen in de animatie dienen getekend te worden. In het storyboard konden we gebruik maken van grove schetsen. In deze vierde fase van het proces worden deze grove schetsen uitgewerkt tot gedetailleerde illustraties.

5. Animeren

In deze fase worden de stilstaande beelden en illustraties tot leven gewekt middels de afgesproken animatietechnieken.

6. Sound design

Tijdens de eerste drie fases is ook besproken in welke maten (omgevings-)geluiden en muziek aan bod komen in het eindproduct. In de laatste fase worden deze toegevoegd en/of gecreëerd.

Kosten voor het laten maken van een animatie

De kosten voor het laten produceren van een animatievideo zijn zeer variabel. Elk element van de video heeft weer een ander kostenplaatje, daarom hebben wij van Bleck Media voor u een interactief offerte formulier ontwikkeld, waar u uw wensen kan aangeven. Wanneer u deze invult, samen met uw e-mail adres, ontvangt u van ons een reactie met daarin een schatting. Vervolgens zullen wij contact met u opnemen om de vervolgstappen te bespreken.

  IDEE & SCRIPT

  STORYBOARD

  VECTORS

  VORMGEVING / WELKE STIJL WILT U HEBBEN

  HOE LANG MOET DE ANIMATIE DUREN?

  AUDIO EN VOICE OVER

  NAAM & EMAIL

  * Optioneel